Gemberkokossaus
Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Kneus en snijd de serehstengel in grove stukken. Snijd de laos in plakken. Verhit een scheut olie in een sauteuse en fruit de knoflook, gember, laos, serehstengels en suiker. Blus af met het water en laat circa 20 minuten op laag vuur koken. Voeg de kokosmelk toe en kook circa 2 minuten mee. Verwijder de serehstengel en de laos.
Pompoencurry
Schil en halveer de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken van circa 3 centimeter. Snijd de courgettes in blokjes. Halveer de champignons en de baby maïs over de lengte. Snijd de tofu in blokjes. Verhit een scheut olie in de wok en wok de sugarsnaps, tofu, pompoen, courgettes, champignons en babymaïs circa 2 minuten. Voeg de tofu en de gemberkokossaus toe. Breng de schotel opnieuw aan de kook en laat koken tot de pompoen gaar is. Dit duurt circa 10 minuten. Pluk en hak de koriander en roer de helft door de pompoencurry. Vind je de saus te dun dan kun je deze eventueel binden met maïzena aangeroerd met een beetje water.
Serveren
Verdeel de spinazie over borden en schep hier de pompoencurry over. Bestrooi met de koriander.
TIP: serveer met bijvoorbeeld bruine rijst.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
vegetarische pompoencurry met gemberkokossaus
Laat je verrassen door deze heerlijke vegetarische pompoencurry!
35 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties