Vattalappam (gestorte kokoscrème)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 20 minutes totale tijd

Verwarm de oven op 175 ºC.
Rooster de cashewnoten in de oven goudbruin.
Maak de kokosnoot open, vang het vocht op en haal de kokos eruit.
Zeef het kokoswater en breng samen met de melk aan de kook.
Rasp de kokos in een kom en schenk de melk erover. Laat circa 10 minuten wellen.
Vet de vorm in met boter.
Leg een natte theedoek in een zeef en schenk de kokosmelk erdoor. Knijp de melk uit de kokos en gooi de kokos weg.
Maal de specerijen tot poeder.
Los de palmsuiker op in een scheutje water en kluts de eieren.
Voeg het suikerwater, de eieren en de specerijen toe aan de kokosmelk. Schenk in de vorm en verdeel de cashewnoten erover.
Bak de kokoscrème, au bain-marie, circa 1 uur en 15 minuten in de oven.
Bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

4
Personen

Vattalappam (gestorte kokoscrème)

  • 120 g cashewnoten
  • 1 kokosnoot (of 300 g vers geraspte kokos)
  • 400 ml melk
  • 1 tl foelie
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl kardemompoeder
  • 180 g palmsuiker
  • 4 eieren
  • poedersuiker

Extra nodig

  • 4 timbaalvormen van 150 ml inhoud of 1 quichevorm
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
0