De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vattalappam (gestorte kokoscrème)

Verwarm de oven op 175 ºC. Rooster de cashewnoten in de oven goudbruin. Maak de kokosnoot open, vang het vocht op en haal de kokos eruit. Zeef het kokoswater en breng samen met de melk aan de kook. Rasp de kokos in een kom en schenk de melk erover. Laat circa 10 minuten wellen.

80 MIN
Vattalappam (gestorte kokoscrème)

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 ºC.
Rooster de cashewnoten in de oven goudbruin.
Maak de kokosnoot open, vang het vocht op en haal de kokos eruit.
Zeef het kokoswater en breng samen met de melk aan de kook.
Rasp de kokos in een kom en schenk de melk erover. Laat circa 10 minuten wellen.
Vet de vorm in met boter.
Leg een natte theedoek in een zeef en schenk de kokosmelk erdoor. Knijp de melk uit de kokos en gooi de kokos weg.
Maal de specerijen tot poeder.
Los de palmsuiker op in een scheutje water en kluts de eieren.
Voeg het suikerwater, de eieren en de specerijen toe aan de kokosmelk. Schenk in de vorm en verdeel de cashewnoten erover.
Bak de kokoscrème, au bain-marie, circa 1 uur en 15 minuten in de oven.
Bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker