Varkensribbetjes met druiven en gebakken groente

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Snijd de ribbetjes in stukjes. Vijzel de peperkorrels en meng ze door de ribbetjes. Bestrooi met een beetje zout en meng er een scheut olijfolie door. Verhit een scheut olie in een pan en bak het vlees goudbruin.

Schil en snijd de winterpenen in schuine stukken. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Verhit een scheut olie in een pan en bak de wortels en de paprika’s 5 minuten en voeg de suiker toe. Schenk de bouillon erbij en roer goed door. Snijd de tomaten in parten en de groene asperges in stukjes en voeg toe aan de pan met groente. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Halveer de druiven en voeg ze toe aan het vlees en blus af met de wijn.

Verdeel het vlees en de groente over borden.

Ingredienten

4
Personen

Varkensribbetjes met druiven en gebakken groente

  • 500 g varkensribbetjes
  • 1 el peperkorrels
  • olijfolie extra vierge
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 winterpenen
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 1 el suiker
  • 100 ml bouillon
  • 2 tomaten
  • 250 g groene asperges
  • 150 g witte druiven
  • 150 g blauwe druiven
  • 100 ml rode wijn

Extra nodig

  • vijzel
Geef je waardering
1