De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

varkenshaas met parmezaankorst

Een combinatie waar je misschien niet zo snel op zou komen, mals varkensvlees in combinatie met Parmezaanse kaas. Wat ons betreft een match made in heaven! In combinatie met de kruiden is dit een verrassend en smaakvol gerecht.

20 min voorbereidingstijd
300 min kooktijd
varkenshaas parmezaankorst

Een recept van

Varkenshaas met Parmezaanse kaas: een combinatie die je niet vaak tegenkomt. Máár wat ons betreft een match made in heaven! Probeer het zelf op de BBQ of grillplaat. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Start met de marinade. Doe de salie, sjalotjes, knoflook, zout, rozemarijn, oregano, komijn, paprikapoeder en peper in de mixer en vermaal met elkaar. Voeg vervolgens de wijn, mosterd en olijfolie toe en mix opnieuw.

Stap 2:
Snijd de varkenshaas in dikke plakken van zo’n 2,5 cm en doe deze in een kom samen met de marinade. Meng goed door elkaar en laat dit minimaal 5 uur trekken in de koelkast.


Stap 3:
Rijg de varkenshaas aan de spies en strooi er nog een beetje salie overheen. Bak de varkenshaas zo’n 10 minuten en keer om de 2 á 3 minuten om. Bestrooi vervolgens de bovenkant van het vlees met de Parmezaanse kaas. Zodra deze is gesmolten draai je hem om naar de vuurkant en bestrooi je de andere kant met de kaas. Draai de spies regelmatig tot de gewenste gaarheid is bereikt. De kaas zal op een gegeven moment een beetje goudbruin en lekker krokant zijn. Serveer uit met de serveerpan en strooi er naar smaak wat Parmezaanse kaas overheen.

Churrasco komt uit de tijd van de Gauchos (cowboys in zuid-Brazilië) die vlees aan spiesen grilden, boven hete kolen in de grond. De Churrascoserie van Forged maakt het voor iedereen mogelijk om deze beleving en stijl nu ook thuis te ervaren. De spiesen en vorken zijn vervaardigd van hoogwaardig staal in combinatie met olijfhout. Maak de beleving compleet met de gietijzeren serveerpan en de RVS grijpers

forged logo

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker