Stap 1:
Start met de marinade. Doe de salie, sjalotjes, knoflook, zout, rozemarijn, oregano, komijn, paprikapoeder en peper in de mixer en vermaal met elkaar. Voeg vervolgens de wijn, mosterd en olijfolie toe en mix opnieuw.
Stap 2:
Snijd de varkenshaas in dikke plakken van zo’n 2,5 cm en doe deze in een kom samen met de marinade. Meng goed door elkaar en laat dit minimaal 5 uur trekken in de koelkast.
Stap 3:
Rijg de varkenshaas aan de spies en strooi er nog een beetje salie overheen. Bak de varkenshaas zo’n 10 minuten en keer om de 2 á 3 minuten om. Bestrooi vervolgens de bovenkant van het vlees met de Parmezaanse kaas. Zodra deze is gesmolten draai je hem om naar de vuurkant en bestrooi je de andere kant met de kaas. Draai de spies regelmatig tot de gewenste gaarheid is bereikt. De kaas zal op een gegeven moment een beetje goudbruin en lekker krokant zijn. Serveer uit met de serveerpan en strooi er naar smaak wat Parmezaanse kaas overheen.
Een combinatie waar je misschien niet zo snel op zou komen, mals varkensvlees in combinatie met Parmezaanse kaas. Wat ons betreft een match made in heaven! In combinatie met de kruiden is dit een verrassend en smaakvol gerecht.
0 reacties