De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

varkenshaas met le petite doruveal en vijgen

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van varkenshaas met le petite doruveal en vijgen!

30 min kooktijd
Varkenshaas met le petite doruveal en vijgen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de kaas in stukjes. Breng in een pan de karnemelk aan de kook maar laat niet koken. Zet het vuur uit en los de kaas op in de karnemelk. Mix de saus luchtig met de staafmixer. Snijd de vijgen in reepjes en ze door de saus.
Verwarm de grill voor.
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en grill ze gaar.
Snijd de varkenshaasjes in medaillons.
Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in circa 5 minuten gaar in kokend water met zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de tomaatjes circa 5 minuten de oven.
Verdeel de pasta over borden. Leg de broccoli en het vlees erop en schep de saus erover. Garneer met de tomaatjes en rucola.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker