De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vanille-pastinaaksoep

25 min kooktijd
Vanille-pastinaaksoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Vanille-pastinaaksoep

  • Schil en snijd de pastinaak in gelijke stukken.
  • Schil en snijd de appel en aardappels in blokjes.
  • Verwarm een klontje boter in een diepe pan en bak de pastinaak, appel en aardappels circa 5 minuten. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg, het leeg geschraapte vanillestokje en de bouillonblokjes toe. Schenk de melk, kookroom en het water erbij. Breng het geheel aan de kook en kook in circa 15 minuten gaar. Haal het vanillestokje eruit en pureer de soep met een staafmixer. De soep hoeft niet helemaal glad te zijn. Breng de soep op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de bosui in ringetjes en roer door de soep.

Peterselie-olie

  • Pluk de peterselie. Pureer in een hoge kom de peterselie en de olijfolie met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveren

  • Schenk de soep in soepkommen/soepborden en druppel de peterselie-olie erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker