Saus
-
Verwarm alle ingrediënten voor de saus in een steelpan. Laat de saus circa 5 minuten inkoken. Laat iets afkoelen om in te dikken.
Sushirijst
-
Was de sushirijst tot het water helder is.
-
Breng water met de rijst aan de kook. Plaats de deksel op de pan en kook voor circa 10 minuten. Laat daarna 15 minuten droogstomen.
-
Meng de sushi-azijn door de rijst.
Vegan unagi don
-
Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Snijd de bosui in ringen. Snijd de nori-vellen in reepjes.
-
Vet de Tefal OptiGrill Elite XL contactgrill licht in met wat olie en verwarm tot 200 graden.
-
Rooster de aubergine tot er grill-strepen ontstaan.
-
Rooster het sesamzaad in een droge pan.
-
Lak de aubergine met de saus en serveer met de sushi-rijst. Garneer met de bosui, sesamzaad en nori -vellen.
Meld je aan en praat mee