De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

unagi don van aubergine

Vegan unagi don gemaakt van aubergine in combinatie met een smaakvolle saus. Deze vegan versie van de Japanse klassieker wil je niet missen!

Unagi don van aubergine

Een recept van

Jetske van den Elsen

jetske

"Unagi don is een klassiek Japans gerecht met witte sushirijst en een gegrilde topping. Door voor een aubergine te kiezen is het gerecht volledig plantaardig en ontzettend lekker."

Bereidingswijze

Saus

  1. Verwarm alle ingrediënten voor de saus in een steelpan. Laat de saus circa 5 minuten inkoken. Laat iets afkoelen om in te dikken.  

Sushirijst

  1. Was de sushirijst tot het water helder is. 

  2. Breng water met de rijst aan de kook. Plaats de deksel op de pan en kook voor circa   10 minuten. Laat daarna 15 minuten droogstomen. 

  3. Meng de sushi-azijn door de rijst. 

Vegan unagi don

  1. Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Snijd de bosui in ringen. Snijd de nori-vellen in reepjes. 

  2. Vet de Tefal OptiGrill Elite XL contactgrill licht in met wat olie en verwarm tot 200 graden.

  3. Rooster de aubergine tot er grill-strepen ontstaan.

  4. Rooster het sesamzaad in een droge pan.

  5. Lak de aubergine met de saus en serveer met de sushi-rijst. Garneer met de bosui, sesamzaad en nori -vellen. 

In Een Weekje Zonder neem je een kijkje in de wereld van plantaardig eten. Het perfecte handboek voor de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel.

mikko en jetske

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker