De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

umm ali in dubai

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bak de bladerdeeg in circa 20 minuten goudbruin. Verkruimel het bladerdeeg in een beboterde ovenschaal. Meng de amandelen, pistache, suiker en rozijnen. Verwarm de melk en giet dit over het mengsel. Giet nu de room erover en bak het dessert circa 20 minuten op 200 ºC in de oven.

45 min kooktijd
Umm Ali in Dubai

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bak de bladerdeeg in circa 20 minuten goudbruin. Verkruimel het bladerdeeg in een beboterde ovenschaal. Meng de amandelen, pistache, suiker en rozijnen. Verwarm de melk en giet dit over het mengsel. Giet nu de room erover en bak het dessert circa 20 minuten op 200 ºC in de oven. Serveer het dessert warm en bestrooi met kaneelpoeder.

Dit recept komt uit de aflevering over Dubai van het programma The Taste of Live Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker