Uientaartjes

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Uientaartje

  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spekjes circa 3 minuten.
  • Pel en snijd de uien in dunne ringen. Roer ze door de spekjes en bak in circa 5 minuten glazig. Voeg de tijm en de boter toe en bak circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Blus af met de frambozenazijn en de honing. Laat circa 2 minuten inkoken.
  • Leg de plakken bladerdeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Verbrokkel de blauwe kaas en verdeel over het midden van de plakjes bladerdeeg. Verdeel de gebakken uien erover.
  • Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Bak de uientaartjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Spinazie

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe en bak circa 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de uientaartjes over borden. Schep de spinazie ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Uientaartjes

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 6 uien
  • 0.5 bosje tijm
  • 25 g boter
  • 2 el frambozenazijn
  • 2 el honing
  • 150 g Blue Stilton

Spinazie

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g spinazie

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
13