Uientaartje
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spekjes circa 3 minuten.
- Pel en snijd de uien in dunne ringen. Roer ze door de spekjes en bak in circa 5 minuten glazig. Voeg de tijm en de boter toe en bak circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Blus af met de frambozenazijn en de honing. Laat circa 2 minuten inkoken.
- Leg de plakken bladerdeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Verbrokkel de blauwe kaas en verdeel over het midden van de plakjes bladerdeeg. Verdeel de gebakken uien erover.
- Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Bak de uientaartjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Spinazie
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe en bak circa 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de uientaartjes over borden. Schep de spinazie ernaast.
0 reacties