Gefrituurde kip
Rub de kipkluifjes in met een mix van het zout, de chipotlepoeder, het knoflookpoeder en het uipoeder. Zorg dat de kipkluifjes goed op smaak zijn. Laat dit minstens een half uur intrekken. Verwarm intussen een frituur voor op 180°C. Paneer de kipkluifjes nog licht met bloem en frituur ze in circa tien minuten gaar en goudbruin.
Chipotlemayonaise
Meng in een smalle, hoge litersmaat het eigeel met de mosterd, azijn en chipotle. Plaats nu een staafmixer in de litersmaat en zet deze, mits mogelijk, op de hoogste snelheid. Giet nu druppelsgewijs de olie erbij terwijl je continu met de staafmixer in het mengsel blijft.
Serveren
Friuur de kip tot deze mooi gaar en goudbruin is. Plaats de kip op een bord en bestrooi deze met wat fijngehakte krulpeterselie. Serveer daarnaast de chipotlemayonaise.
0 reacties