Strudeldeeg
Kneed de bloem, zonnebloemolie, zout en het water tot een soepele bal. Bestrijk de bal met olie en dek af met plasticfolie. Laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Ontbijtkoekkruim
Snijd de ontbijtkoek in kleine blokjes. Smelt de boter in een koekenpan en bak de blokjes ontbijtkoek met de suiker in circa 10 minuten krokant.
Tuttifruttivulling
Week de tuttifrutti circa 2 uur in de amaretto en het water. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in plakjes. Hak de walnoten. Meng de appelplakjes met de uitgelekte tuttifrutti, walnoten, anijszaad en het kaneelpoeder.
Strudel maken
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Smelt de boter. Bekleed een tafel met een schoon laken van 1x2 meter. Bestrooi het laken met bloem en rol het deeg hier zo dun mogelijk op uit. Beweeg voorzichtig met de rug van beide handen, vanuit het midden naar de rand, onder het deeg. Trek het deeg op deze manier over de tafel zodat het deeg flinterdun is en aan alle kanten over de rand van het laken hangt. Leg de geroosterde ontbijtkoek met daarop de tuttifruttivulling in een baan aan één kant van het deeg en bestrijk de rest met boter. Rol de strudel op met behulp van het tafelkleed en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de strudel met gesmolten boter en bak de strudel in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met poedersuiker en serveer de strudel warm.
180 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties