De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse tomatenrijst

Domat Basti Pilav, een simpel rijstgerecht met veel groente. Makkelijk, gezond en vooral ontzettend lekker. Dit recept uit Karsu's Turkije is een echte aanrader!

10 min voorbereidingstijd
25 min (voor)bereidingstijd
Turkse tomatenrijst

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

"Dit gerecht is geïnspireerd door mijn reisbestemming Alacati. Met de meest verse producten proefde ik dit gerecht. Met mijn recept maak je het makkelijk thuis."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Ontvel de tomaten en rasp ze. 

  2. Pel en snipper de ui. Snijd de puntpaprika in ringen. Hak de peterselie en munt grof. Pers de knoflook.

  3. Verhit olie in een diepe koekenpan en fruit de ui met de paprikapoeder.  
     

  4. Voeg de tomaat, puntpaprika en knoflook toe aan de pan. Voeg ook de rijst en het water toe en kook voor circa 20/25 minuten. Breng op smaak met zout en peper. 

  5. Garneer de Turkse tomatenrijst met de munt en peterselie. Serveer met de groene sla. 

Karsu is terug! Deze keer niet met lekkerste Turkse recepten maar met een prachtige rondreis door haar thuisland.

Foto van Karsu in Turkije

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker