Turkse pizza’s met lamsworstjes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Turkse pizza’s met lamsworstjes voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de lamsworstjes rondom in circa 10 minuten gaar. Snijd de worstjes in stukjes.
  • Verdeel de plakken kaas over de bloemtortilla’s. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bloemtortilla’s in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de ijsbergsla in gelijke fijne stukjes.
  • Schil en snijd de wortel in dunne reepjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.

Knoflooksaus

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kommetje de knoflook, bieslook en de Turkse yoghurt.

Turkse pizza’s met lamsworstjes

  • Verdeel de ijsbergsla, uien, wortel, tomaten, lamsworstjes, knoflooksaus en de harissa over de bloemtortilla’s.

Ingredienten

4
Personen

  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g lamsworstjes
  • 4 plakken kaas
  • 4 bloemtortilla's
  • 1 rode ui
  • 0.5 krop ijsbergsla
  • 1 wortel
  • 3 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bieslook
  • 100 ml Turkse yoghurt
  • 1 el harissa
Geef je waardering
0