De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse herdersalade met gefrituurde gamba’s

Zin in een zomers gerecht? Probeer dan een van de bekendste Turkse salades samen met gefrituurde gamba's. Daar word je gegarandeerd blij van. 

15 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
gamba's

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Bereidingswijze

Turkse herdersalade 
Pel de rode ui en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de komkommer in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten. Hak de muntblaadjes en peterselie fijn. Snijd de bosui in ringen. Doe alles in een kom. Voeg een snuf zout en de olijfolie toe en meng door met je handen.   

Gefrituurde gamba’s 

Stap 1: 
Was de gamba’s en dep droog met een vel keukenpapier. Meng de zonnebloemolie, komijn, pul biber, kerrie en een snufje zout. Marineer de gamba’s voor ongeveer 30 minuten in het kruidenmengsel.  

Stap 4: 
Verhit de olie in een frituurpan tot 180 ˚C.  

Stap 5: 
Besprenkel de gemarineerde gamba’s vervolgens met bloem. Frituur de gamba’s goudbruin in de olie en rijg dan per 2 aan een satéprikker. 

Opmaak 
Serveer de gamba’s met de Turkse herdersalade, partjes citroen en pita/Turks brood (menemen). 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Een heerlijk recept! Al verschillende keren helemaal of deels gemaakt🥰
Marion van Baal-Hermkens
19-05-2023

Ook lekker