Turkse herderssalade
-
Pel de rode ui en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de komkommer in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten.
-
Hak de muntblaadjes en peterselie fijn. Snijd de bosui in ringen. Doe alles in een kom. Voeg een snuf zout en de olijfolie toe en meng door met je handen.
Gefrituurde gamba's
-
Was de gamba’s en dep droog met een vel keukenpapier. Meng de zonnebloemolie, komijn, pul biber, kerrie en een snufje zout. Marineer de gamba’s voor ongeveer 30 minuten in het kruidenmengsel.
-
Verhit de olie in een frituurpan tot 180 ˚C.
-
Besprenkel de gemarineerde gamba’s vervolgens met bloem. Frituur de gamba’s goudbruin in de olie en rijg dan per 2 aan een satéprikker.
-
Serveer de gamba’s met de Turkse herdersalade, partjes citroen en pita/Turks brood (menemen).
1 reactie