De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tunesische viscouscous met frisse saykouk

45 min kooktijd
Tunesische viscouscous met frisse saykouk

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gestoomde coucous
Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van de couscouspan. Giet de couscous in een grote lage schaal. Besprenkel de couscous met circa 200 milliliter warm water, wat zout, 3 eetlepels olijfolie en blijf ondertussen met je handen de korreltjes los wrijven. Schep de couscous in het bovenste deel van de pan en stoom de couscous circa 10 minuten. Schep de (1x gestoomde) couscous in een grote schaal en laat iets afkoelen. Besprenkel de couscous wederom met circa 100 milliliter water en wrijf de korrels los. Stoom de couscous weer 10 minuten. Herhaal het los wrijven voor de tweede maal. Breng de (2x gestoomde) couscous op smaak met wat zout, en wrijf er wat olijfolie of zachte boter door. Stoom de couscous voor de derde en laatste keer 10 minuten. Roer voor het serveren met een houten lepel goed los en voeg naar smaak extra boter of smen en eventueel wat zout toe.

Viscouscous
Pel en snijd de zoete uien in halve ringen en pel en snijd de knoflook fijn. Schep ze in een stoofpan of tajine en voeg olijfolie toe. Bak ze op laag vuur circa 10 minuten. Voeg ondertussen de harissa, kaneel, kurkuma en venkelzaad toe. Voeg daarna de gepelde tomaten toe. Schil de pompoen, snijd doormidden en schep de zaadlijsten eruit. Snijd de pmpoen in niet te dikke plakjes en voeg toe aan de saus samen met het water en een beetje zout. Gaar circa 15 minuten. Voeg 10 minuten voor het serveren de vis toe, schep er een beetje kookvocht op en gaar mee. Meng een grote opscheplepel saus door de couscous. Schep de rest van de saus met de vis op de couscous.

Bitterfrisse salade
Snijd de sinaasappel door de helft en snijd een helft met schil in kleine blokjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd het hart van de sla eruit en snijd de sla in grove stukken. Meng de sinaasappel, komkommer en sla door elkaar. Pers de andere helft van de sinaasappel uit en voeg het sap toe. Pers een citroen uit en voeg het sap toe. Voeg olijfolie en zout toe naar smaak.

Saykouk
Verdeel de couscous over 4 glazen of kommetjes. Schenk de romige koude karnemelk erop en serveer direct.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker