Week de kikkererwten circa 24 uur in ruim koud water en giet af.
Pel en snijd de uien fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan. Bak de uien, bleekselderij en knoflook circa 3 minuten op laag vuur. Snijd het vlees in grove stukjes. Voeg het vlees, karwijzaad, korianderzaad, tomatenpuree, paprikapoeder, harissa en een beetje zout toe aan het uienmengsel. Bak circa 5 minuten mee. Voeg het water en de kikkererwten toe. Stoof de soep in circa 45 minuten gaar. De soep is klaar als de kikkererwten zacht zijn. Voeg de pasta toe en kook in circa 5 minuten gaar. Snijd de koriander fijn en snijd de citroen in partjes. Serveer de soep met een scheut olijfolie, een partje citroen en de koriander.
Bleekselderijsalade
Snijd de bleekselderijstengels in dunne boogjes. Snijd de peterselie fijn. Verkruimel de Turkse kaas. Meng de bleekselderij met de peterselie, Turkse kaas, de olijfolie en het sap van een halve citroen.
Een kruidige soep met lamsvlees en kikkererwten. De soep wordt geserveerd met een bleekselderijsalade.
0 reacties