De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tunesische kruidige soep met lamsvlees

Een kruidige soep met lamsvlees en kikkererwten. De soep wordt geserveerd met een bleekselderijsalade.

45 MIN
Tunesische kruidige soep met lamsvlees

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Week de kikkererwten circa 24 uur in ruim koud water en giet af.

Pel en snijd de uien fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan. Bak de uien, bleekselderij en knoflook circa 3 minuten op laag vuur. Snijd het vlees in grove stukjes. Voeg het vlees, karwijzaad, korianderzaad, tomatenpuree, paprikapoeder, harissa en een beetje zout toe aan het uienmengsel. Bak circa 5 minuten mee. Voeg het water en de kikkererwten toe. Stoof de soep in circa 45 minuten gaar. De soep is klaar als de kikkererwten zacht zijn. Voeg de pasta toe en kook in circa 5 minuten gaar. Snijd de koriander fijn en snijd de citroen in partjes. Serveer de soep met een scheut olijfolie, een partje citroen en de koriander.

Bleekselderijsalade
Snijd de bleekselderijstengels in dunne boogjes. Snijd de peterselie fijn. Verkruimel de Turkse kaas. Meng de bleekselderij met de peterselie, Turkse kaas, de olijfolie en het sap van een halve citroen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker