De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tunesische hsou soep met griesmeel & anijsbroodjes

Pel en snijd de uien fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien circa 5 minuten. Voeg tomatenpuree, harissa, paprikapoeder, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad en een beetje zout toe en roer goed. Snijd de bleekselderij fijn. Pel en pers de teentjes knoflook. Voeg toe aan het specerijen-uienmengsel. Voeg het water en de griesmeel toe en breng de soep aan de kook. Laat op laag vuur circa 15 minuten trekken.

90 min voorbereidingstijd
35 min kooktijd
Tunesische Hsou soep met griesmeel  & anijsbroodjes

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Hsou soep
Pel en snijd de uien fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien circa 5 minuten. Voeg tomatenpuree, harissa, paprikapoeder, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad en een beetje zout toe en roer goed. Snijd de bleekselderij fijn. Pel en pers de teentjes knoflook. Voeg toe aan het specerijen-uienmengsel. Voeg het water en de griesmeel toe en breng de soep aan de kook. Laat op laag vuur circa 15 minuten trekken.

Snijd de citroen in dunne plakjes. Serveer de soep met een flinke scheut olijfolie en plakjes citroen in de soep.

Anijsbroodjes
Meng de bloem met de semolina in een grote schaal. Maak een kuiltje in het midden. Meng het gist met het lauwwarme water en schenk in het kuiltje. Sprenkel de olie over de bloem en strooi er een beetje zout over, maar zorg dat er geen zout bij de gist komt. (dit verstoort het gistproces). Meng de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel en kneed tot een soepel en zacht deeg. Laat het afgedekt op een tochtvrije, warme plek circa 1,5 uur rijzen en verdubbelen qua volume.

Leg het gerezen deeg op een met wat bloem bestoven aanrecht. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en druk het met bebloemde handen plat tot ronde broodjes van circa 3 centimeter dik. Laat de broodjes afgedekt met een theedoek nogmaals circa 30 minuten op een tochtvrije, warme plek rusten en licht rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.

Prik met je vinger een stoomgaatje in het midden van de broodjes en prik ze enkele keren in met een vork. Kluts het ei. Bestrijk de broodjes met ei en bestrooi met sesamzaad en anijszaad. Bak ze in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Serveer de broodjes bij de Hsou soep.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker