Trostomatensaus met schelpjespasta en vis

2
Makkelijk
Trostomatensaus met schelpjespasta en vis

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Tomatensaus

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en laat in circa 12 minuten kapot koken.
  • Pluk en scheur de basilicum en voeg toe aan de saus.Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.

Vis en groente

  • Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Snijd, maar bewaar, het groen van de venkel. Halveer de venkel in de lengte,  verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij, venkel en kabeljauw circa 4 minuten.
  • Voeg de tomatensaus en de pijnboompitten toe en stoof, met de deksel op de pan, in circa 8 minuten gaar.

Pasta

  • Breng een pan met water en het groen van de venkel aan de kook.
  • Kook de pasta in het venkelwater gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Ingredienten

4
Personen

Trostomatensaus met schelpjespasta en vis

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 8 trostomaten
  • 0.5 bosje basilicum
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 venkelknol
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 300 g schelpjes pasta
  • 65 g pijnboompitten
Trostomatensaus met schelpjespasta en vis
Geef je waardering
2