De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

trostomatensaus met schelpjespasta en vis

Een simpel maar overheerlijk pastagerecht met trostomatensaus en kabeljauw.

30 min kooktijd
Trostomatensaus met schelpjespasta en vis

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Tomatensaus

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en laat in circa 12 minuten kapot koken.
  • Pluk en scheur de basilicum en voeg toe aan de saus.Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.

Vis en groente

  • Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Snijd, maar bewaar, het groen van de venkel. Halveer de venkel in de lengte,  verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij, venkel en kabeljauw circa 4 minuten.
  • Voeg de tomatensaus en de pijnboompitten toe en stoof, met de deksel op de pan, in circa 8 minuten gaar.

Pasta

  • Breng een pan met water en het groen van de venkel aan de kook.
  • Kook de pasta in het venkelwater gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker