

Ingredienten
4
Personen
Trostomatensaus met schelpjespasta en vis
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie om in te bakken
- 8 trostomaten
- 0.5 bosje basilicum
- 4 stengels bleekselderij
- 1 venkelknol
- 400 g kabeljauwfilet
- 300 g schelpjes pasta
- 65 g pijnboompitten
Bereidingswijze
30 minuten totale tijd
Tomatensaus
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de tomaten toe en laat in circa 12 minuten kapot koken.
- Pluk en scheur de basilicum en voeg toe aan de saus.Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
Vis en groente
- Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
- Snijd, maar bewaar, het groen van de venkel. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen.
- Snijd de kabeljauw in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij, venkel en kabeljauw circa 4 minuten.
- Voeg de tomatensaus en de pijnboompitten toe en stoof, met de deksel op de pan, in circa 8 minuten gaar.
Pasta
- Breng een pan met water en het groen van de venkel aan de kook.
- Kook de pasta in het venkelwater gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Laat hier je reactie achter