De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tropische schuimtaart

60 min kooktijd
Tropische schuimtaart

Een recept van

Bereidingswijze

Chocoladebiscuit
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Smelt de boter. Klop het eiwit stijf met de helft van de suiker.
Maal de amandelen fijn met de helft van de suiker en voeg de eieren toe.
Spatel de bloem, cacaopoeder en de boter erdoor.
Roer goed door elkaar en spatel het eiwit erdoor.
Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in circa 4 minuten gaar.
Laat het biscuit afkoelen.

Kerrieschuim
Klop de eiwitten stijf.
Breng water met suiker en kerrie aan de kook en kook tot 121 ºC.
Schenk de siroop bij het eiwit en klop het eiwit tot het taai en bijna koud is.

Fruitbavaroise
Week de gelatine in water.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af.
Schil de bananen. Pureer de mango, bananen, sap van de citroen en sinaasappel in de blender.
Gebruik 400 ml fruitpuree voor de bavaroise.
Verwarm in een pan de gelatine met een scheutje fruitpuree tot de gelatine opgelost is en roer door de rest van de puree.
Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel de slagroom door de fruitpuree.

Tropische schuimtaart
Bekleed de bombe met plasticfolie.
Steek een cirkel, die op de onderkant van de bodem past, uit het chocolade biscuit.
Bekleed de binnenkant van de vorm met chocoladebiscuit.
Schenk de fruitmousse erin en leg de cirkel biscuit erop.
Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en haal het plastic eraf.
Bestrijk de taart met een dun laagje eiwit. Schep het resterende eiwit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en garneer de taart ermee.
Rooster de taart met de gasbrander.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker