Chocoladebiscuit
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Smelt de boter. Klop het eiwit stijf met de helft van de suiker.
Maal de amandelen fijn met de helft van de suiker en voeg de eieren toe.
Spatel de bloem, cacaopoeder en de boter erdoor.
Roer goed door elkaar en spatel het eiwit erdoor.
Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in circa 4 minuten gaar.
Laat het biscuit afkoelen.
Kerrieschuim
Klop de eiwitten stijf.
Breng water met suiker en kerrie aan de kook en kook tot 121 ºC.
Schenk de siroop bij het eiwit en klop het eiwit tot het taai en bijna koud is.
Fruitbavaroise
Week de gelatine in water.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af.
Schil de bananen. Pureer de mango, bananen, sap van de citroen en sinaasappel in de blender.
Gebruik 400 ml fruitpuree voor de bavaroise.
Verwarm in een pan de gelatine met een scheutje fruitpuree tot de gelatine opgelost is en roer door de rest van de puree.
Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel de slagroom door de fruitpuree.
Tropische schuimtaart
Bekleed de bombe met plasticfolie.
Steek een cirkel, die op de onderkant van de bodem past, uit het chocolade biscuit.
Bekleed de binnenkant van de vorm met chocoladebiscuit.
Schenk de fruitmousse erin en leg de cirkel biscuit erop.
Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en haal het plastic eraf.
Bestrijk de taart met een dun laagje eiwit. Schep het resterende eiwit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en garneer de taart ermee.
Rooster de taart met de gasbrander.
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties