Tropische nasi goreng

13
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bereiden:

• Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat goed drogen.
• Schil en rasp de winterpeen.
• Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in gelijke blokjes.
• Halveer de prei, was de prei onder de kraan en snijd de in halve ringen.
• Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
• Snijd de kippendijen in blokjes.
• Verhit een scheutje olie in een wok en bak de kippendijen rondom bruin. Voeg de rijst en de prei toe en bak circa 4 minuten mee.
• Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren. Bestrooi met zout en versgemalen peper.
• Voeg de winterpeen, paprika, doperwten en de garnalen toe aan de wok en bak kort door. Voeg als laatste de mango en de roomboter toe en roer het geheel door elkaar.

Serveren

• Schep de nasi op bord en leg er een eitje bij.

Ingredienten

4
Personen

  • 300 g witte rijst
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 mango
  • 400 g kippendijen
  • arachideolie
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 125 g Hollandse garnalen
  • 80 g roomboter
  • 4 eieren
  • grove rasp
Geef je waardering
13