De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tropische chocolade-kokostaart

90 min kooktijd
Tropische chocolade-kokostaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng het water aan de kook, los er de cacaopoeder in op en laat afkoelen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de bloem, suiker, zout, vanillemerg en bakpoeder met elkaar. Voeg dit toe aan de bloem. Voeg de kokosmelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Meng vervolgens het cacaowater door het beslag. Vet de springvormen in met boter. Bekleed de vormen met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cake in de oven in circa 50 minuten goudbruin en laat afkoelen.

Mascarpone-kokoscrème
Rooster de kokosrasp in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin. Roer de boter met poedersuiker en 4 eetlepels kokosrasp luchtig. Roer de mascarpone glad en meng de boter erdoor.

Besmeer één plak cake met mascarpone-kokoscrème en leg de andere plak cake erop. Besmeer de buitenkant met mascarpone-kokoscrème. Bestrooi de bovenkant en zijkant van de taart met de resterende kokosrasp.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker