Tropische chocolade-kokostaart

23
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng het water aan de kook, los er de cacaopoeder in op en laat afkoelen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de bloem, suiker, zout, vanillemerg en bakpoeder met elkaar. Voeg dit toe aan de bloem. Voeg de kokosmelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Meng vervolgens het cacaowater door het beslag. Vet de springvormen in met boter. Bekleed de vormen met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cake in de oven in circa 50 minuten goudbruin en laat afkoelen.

Mascarpone-kokoscrème
Rooster de kokosrasp in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin. Roer de boter met poedersuiker en 4 eetlepels kokosrasp luchtig. Roer de mascarpone glad en meng de boter erdoor.

Besmeer één plak cake met mascarpone-kokoscrème en leg de andere plak cake erop. Besmeer de buitenkant met mascarpone-kokoscrème. Bestrooi de bovenkant en zijkant van de taart met de resterende kokosrasp.

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 300 ml water
  • 90 g cacaopoeder
  • 1 vanillestokje
  • 250 g bloem
  • 500 g rietsuiker
  • 9 g zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 350 ml kokosmelk
  • 130 g arachideolie
  • 3 eieren

Mascarpone-kokoscrème

  • 200 g kokosrasp
  • 300 g boter
  • 300 g poedersuiker
  • 300 g mascarpone

Extra nodig

  • 2 springvormen van 25 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Geef je waardering
23