Tropisch haantje met koekjes van witte bataat

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd
Tropisch haantje
Verwarm de oven voor op 150 ºC.
Breng het appelsap met de bruine suiker aan de kook en laat tot de helft inkoken. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Snijd het hoedje van de peper af, rol de zaadjes eruit en snijd de peper in dunne ringen. Meng het fruit met de peper en een scheutje van het appelstroopmengsel. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.
Vul de haan met een deel van het fruitmengsel. Verdeel het resterende fruitmengsel over de ovenschaal. Leg de haan erbovenop. Lak de huid van de haan met de appelstroop. Bak de haan circa 1,5 uur in de oven.
Haal de haan uit de oven en laat rusten door hem in te pakken met aluminiumfolie.

Koekjes van witte bataat
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de bataten in stukjes en kook gaar in circa 15 minuten.
Giet de bataten af, stoom droog en stamp fijn. Hak de koriander. Meng de eieren, de bloem en de koriander door de bataten tot een beslag.
Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep er met een eetlepel wat hoopjes beslag in. Bak de koekjes om en om goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Leg de haan op een schaal en leg de koekjes eromheen.

Ingredienten

4
Personen

Tropisch haantje

  • 300 ml troebele appelsap
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 1 mango
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 groene peper
  • 1 hele haan (panklaar)

Koekjes van witte bataat

  • 800 g witte bataten
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • zonnebloemolie

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal
  • stamper
  • keukenpapier
Geef je waardering
0