Tropical Forestcake

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak en smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer de zachte boter door de chocolade. Splits de eieren. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Meng het chocolademengsel erdoor. Spatel het bakmeel en amandelpoeder er voorzichtig door. Klop de eiwitten met de rest van de suiker luchtig en spatel het door het chocoladebeslag. Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 6-10 minuten gaar. Laat de cake afkoelen.

Chocolademousse
Breng het tropisch fruitsap met de kokosmelk aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Schenk het kokende mengsel op de eidooiers, roer goed door, schenk terug in de pan en gaar zonder te koken. Hak de chocolade en los de chocolade op in de warme crème. Laat afkoelen tot handwarm. Klop de slagroom lobbig en spatel door de chocoladecrème. Laat de chocolademousse opstijven in de koelkast en schep in een spuitzak met gladde spuitmond.

Garnering
Verwarm de oven voor op 50 °C en zet de plaat geanodiseerd aluminium in de oven. Smelt de melkchocolade en giet dit uit op de verwarmde plaat. Strijk dun uit en zet de plaat in de vriezer.

Vulling
Pel de banaan en snijd in schuine plakken. Verhit de boter in een koekenpan, wentel de plakjes banaan door de bloem en bak samen met de vanillesuiker goudbruin. Maak de mango schoon en snijd twee plakken van de zijkanten. Schil en snijd de rest van de mango in blokjes. Meng de blokjes mango samen met de jam door de gebakken banaan en laat afkoelen.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak.

Opbouw
Steek met de taartring vier plakken uit de chocoladecake. Spuit een laag chocolademousse op de onderste plak en leg hier de tweede plak cake op. Spuit een laag slagroom op de cake en leg de volgende plak erop. Spuit hier een randje chocolademousse op en schep de vulling in het midden. Leg de bovenste plak cake op de taart. Verdeel slagroom bovenop de taart en strijk de randen glad.

Haal de plaat aluminium uit de vriezer en schraap banen van de chocolade. Vouw de chocoladebanen direct om de taart en gebruik losse stukken voor de bovenkant. Bestrooi met cacaopoeder. Snijd de mangoplakken kruislings in tot aan de schil en vouw de blokjes naar buiten. Halveer de passievrucht en schik samen met de mango en de bananenchips in het midden van de taart.

Ingredienten

1
Porties

Chocoladecake

  • 500 g pure chocolade
  • 250 g zachte boter
  • 6 eieren
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 160 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g amandelmeel

Chocolademousse

  • 100 ml tropisch fruitsap
  • 125 ml kokosmelk
  • 3 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 350 g pure chocolade
  • 400 ml slagroom

Vulling

  • 1 rijpe bakbanaan
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 mango
  • 1 el abrikozenjam of ananasjam

Slagroom

  • 500 ml slagroom
  • 75 g suiker

Garnering

  • 100 g melkchocolade
  • 1 passievrucht
  • 50 g bananenchips

Extra nodig

  • bakplaat
  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • bloem om te bestrooien
  • taartring van 28 cm of 2 taartringen van 15 cm
  • plaat van geanodiseerd aluminium
  • paletmes
  • ijsblokjes
  • cacaopoeder om te bestrooien
  • 1 takje munt
Geef je waardering
2