Haal het kroontjes van de tomaten en zet een klein kruisje in de onderkant. Breng een pan met ruim water aan de kook en dompel de tomaten stuk voor stuk circa 10 seconde in het water. Koel af in ijswater. Haal het velletje van de tomaten en snijd het kapje er af. Hol de tomaten uit met een appelboor.
Snijd voor de vleessalade de pastrami en de augurk in blokjes. Schil de appel snijd in plakjes, vervolgens in reepjes en in blokjes. Snijd de bieslook in dunne ringen. Meng alles doorelkaar en breng op smaak met yoghurt, mayonaise, zout en peper.
Sla de room lobbig. Meng voor de cocktailsaus de sherry met de paprikapoeder. Roer in een bekken twee eetlepels lobbig geslagen room met de mayonaise, de ketchup, gembersiroop, tabasco, worcestersaus glad en voeg het sherrymengsel toe. Roer goed door en breng op smaak met de cognac. Breng eventueel op smaak met zout en peper en citroensap. Vul de tomaten met een lepel saus, schep er vervolgens garnalen in en vul af met een lepel cocktailsaus. Garneer met een takje dille.
Brokkel voor kaassalade de blauwe kaas. Was de bleekselderij, snijd in reepjes en dan in blokjes en meng met de blauwe kaas. Maak de salade aan met een beetje yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Een heerlijk gerecht van gevulde tomaat met drie soorten vulling!
0 reacties