Trenette met pesto en pesto trapanesi

0
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Trenette met pesto
Pel en snijd de knoflook grof. Vijzel de knoflook met een beetje zout in de vijzel. Pluk de blaadjes basilicum, voeg toe en stamp fijn. Voeg daarna de pijnboompitjes, Parmezaan, pecorino en de boter toe en vijzel fijn. Roer daarna de olie erdoor en breng verder op smaak met een beetje zout. Maak de haricots verts schoon en halveer ze. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels samen met de pasta in circa 8 minuten beetgaar. Voeg na 5 minuten koken de haricots verts toe. Giet af en vang het kookvocht op. Laat de pasta met de aardappels en haricots verts uitlekken. Schep weer terug in de pan met 2 eetlepels kookvocht en de pesto en meng goed door.

Pesto Trapanesi
Pel de knoflook. Pluk de basilicum. Vijzel de knoflook en basilicum in een grote vijzel of keukenmachine. Hak de amandelen fijn. Breng een pan water aan de kook. Verwijder het kroontje van de tomaten en kruis de tomaten aan de onderkant in met een scherp mesje. Zet een kom met ijswater klaar. Dompel de tomaten circa 10 seconden in het kokende water. Snijd de tomaten fijn. Vijzel alles fijn en voeg de amandelen beetje bij beetje toe. Voeg dan de olijfolie toe en roer tot een egale saus. Verwarm de grillpan. Snijd de ciabatta in plakken. Gril het brood en bestrijk met de pesto.

Ingredienten

4
Personen

Trenette met pesto

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 3 el pijnboompitjes
  • 4 el geraspte Parmezaan
  • 1 el geraspte pecorino
  • 0.5 el boter
  • 4 el olijfolie
  • 150 g haricots verts
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 350 g trenette (of andere gedraaide pasta)

Pesto Trapanesi

  • 4 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje verse basilicum
  • 125 g gepelde amandelen
  • 3 rijpe pomodori tomaten
  • 100 ml fruitige olijfolie
  • 1 ciabatta

Extra nodig

  • vijzel/keukenmachine
  • grillpan
Geef je waardering
0