De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Traybake met pastinaak

In Lekker Snel! zie je hoe 24Kitchen-chef Jet deze waanzinnige traybake maakt. Je schuift 'm zo vanuit de oven op tafel.

Direct naar recept
Traybake met pastinaak

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Een traybake is perfect als je niet uren in de keuken wil staan. Daarnaast kun je er van alles op doen. Ook handig als je je keukenkastjes wil legen."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven tot 180 °C.

  2. Snijd de roseval-aardappelen in vieren. Schil de pastinaken en snijd in repen. Dop de sperziebonen

  3. Breng een pan water aan de kook. Kook de roseval-aardappelen en de pastinaak 10 minuten. Giet af.

  4. Meng de sperziebonen op een met bakpapier beklede plaat met 1 el olijfolie. Leg de aardappelen en pastinaak op de bakplaat. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de spekreepjes over de bakplaat heen en rooster 25 minuten in de oven.

  6. Hak de blaadjes van de peterselie fijn en meng met 1 el olijfolie, het sap van de citroen, peper en zout.

  7. Hak de walnoten grof. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de walnoten 
    er overheen en besprenkel met de dressing.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd! 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Ik ga het maken. Misschien wat variatie met de ingrediënten, spercieboontjes zijn moeilijk te verkrijgen hier in Portugal, maar er liggen altijd wel snijbonen of gewoon witte bonen uit blik.
Gerard Bos
29-07-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.