Traybake
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de pastinaak en snijd hier frieten van. Laat de rode biet uitlekken en snijd er frieten van. Ris de blaadjes van de tijm.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete-aardappelfriet, de pastinaak en biet eroverheen. Hussel met de olijfolie, de tijmblaadjes, peper en zout.
-
Snijd de bovenkant van een hele knoflookbol af. Pak in met aluminiumfolie en leg op de bakplaat. Rooster de groenten 25 tot 30 minuten in de oven.
Bavette
-
Laat de bavette op kamertemperatuur komen.
-
Bestrooi de bavette met zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de bavette 4 minuten per kant op hoog vuur. Laat rusten in aluminiumfolie.
Dilledip
-
Duw de teentjes uit de bol knoflook van de ovenplaat voorzichtig uit de geroosterde knoflook en prak fijn met een vork.
-
Hak de dille fijn. Meng de dille en een paar teentjes gepofte knoflook door de crème fraîche, peper en zout.
1 reactie