De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

traditionele crème caramel

Dit goddelijke dessert crème caramel is makkelijker te maken dan je denkt!

40 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Traditionele creème caramel

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Karamellaag

Karamelliseer de witte basterdsuiker beetje bij beetje in een droge, voorverwarmde pan. Vet de kopjes in met boter en giet voorzichtig een dunne laag karamel erin.

Crème

Verwarm de oven voor op 150 °C. Halveer de vanillestokjes in de lengte, schraap het merg eruit. Verwarm de melk met de room en het vanillemerg tot 50°C. Klop de eieren met de eidooiers en de suiker romig. Giet een beetje van de vanilleroom bij het ei-mengsel en giet vervolgens alles bij de vanilleroom. Gaar de crème caramel au bain-marie in circa 40 minuten.

Opmaak

Keer de kopjes om op een bord. Schud het kopje voorzichtig heen en weer tot de crème met de karamel uit de kopjes komen.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker