Traditionele crème caramel

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
1 uur totale tijd

Karamellaag

Karamelliseer de witte basterdsuiker beetje bij beetje in een droge, voorverwarmde pan. Vet de kopjes in met boter en giet voorzichtig een dunne laag karamel erin.

Crème

Verwarm de oven voor op 150 °C. Halveer de vanillestokjes in de lengte, schraap het merg eruit. Verwarm de melk met de room en het vanillemerg tot 50°C. Klop de eieren met de eidooiers en de suiker romig. Giet een beetje van de vanilleroom bij het ei-mengsel en giet vervolgens alles bij de vanilleroom. Gaar de crème caramel au bain-marie in circa 40 minuten.

Opmaak

Keer de kopjes om op een bord. Schud het kopje voorzichtig heen en weer tot de crème met de karamel uit de kopjes komen.

Ingredienten

6
Porties

Karamellaag

  • 150 g witte basterdsuiker

Crème

  • 1 vanillestokje
  • 270 ml volle melk
  • 270 g slagroom
  • 130 g ei
  • 45 g eidooier
  • 100 g suiker

Extra nodig

  • Boter om in te vetten
  • 7 kopjes
Geef je waardering
9