De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Traditionele crème caramel

Dit goddelijke dessert crème caramel is makkelijker te maken dan je denkt!
40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Traditionele crème caramel

Bereidingswijze

Karamellaag

Karamelliseer de witte basterdsuiker beetje bij beetje in een droge, voorverwarmde pan. Vet de kopjes in met boter en giet voorzichtig een dunne laag karamel erin.

Crème

Verwarm de oven voor op 150 °C. Halveer de vanillestokjes in de lengte, schraap het merg eruit. Verwarm de melk met de room en het vanillemerg tot 50°C. Klop de eieren met de eidooiers en de suiker romig. Giet een beetje van de vanilleroom bij het ei-mengsel en giet vervolgens alles bij de vanilleroom. Gaar de crème caramel au bain-marie in circa 40 minuten.

Opmaak

Keer de kopjes om op een bord. Schud het kopje voorzichtig heen en weer tot de crème met de karamel uit de kopjes komen.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.