De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Traditioneel gevulde kalkoenfilet

Heb je geen tijd of zin om een hele kalkoen te bereiden? Wij maken het je makkelijk met deze traditioneel gevulde kalkoenfilet! Een heel mooi hoofdgerecht dat eenvoudig te maken is en snel op tafel staat.

25 MIN
Traditioneel gevulde kalkoenfilet
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Hak de abrikozen fijn. Hak de pistachepitten fijn. Meng in een kom de abrikozen, pistachepitten, roomkaas en honing, roer goed door en breng op smaak met een beetje peper.

Leg de kalkoen tussen plasticfolie en sla voorzichtig plat met een pan. Bestrooi de kalkoen met een beetje zout en peper. Verdeel het roomkaasmengsel over de filets. Rol de filets op en leg de naad aan de onderkant. Leg de plakjes spek dakpansgewijs op elkaar en rol om de opgerolde kalkoenfilets.

Leg de rolletjes in een met olie ingevette ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in circa 25 minuten gaar. Draai de kalkoen halverwege om. Snijd de gevulde kalkoenfilet in plakken.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker