Traditioneel gevulde kalkoenfilet

228
Makkelijk
Traditioneel gevulde kalkoenfilet

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
25 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Hak de abrikozen fijn. Hak de pistachepitten fijn. Meng in een kom de abrikozen, pistachepitten, roomkaas en honing, roer goed door en breng op smaak met een beetje peper.

Leg de kalkoen tussen plasticfolie en sla voorzichtig plat met een pan. Bestrooi de kalkoen met een beetje zout en peper. Verdeel het roomkaasmengsel over de filets. Rol de filets op en leg de naad aan de onderkant. Leg de plakjes spek dakpansgewijs op elkaar en rol om de opgerolde kalkoenfilets.

Leg de rolletjes in een met olie ingevette ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in circa 25 minuten gaar. Draai de kalkoen halverwege om. Snijd de gevulde kalkoenfilet in plakken.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Ingredienten

4
Personen

Traditioneel gevulde kalkoenfilet

  • 75 g gedroogde abrikozen
  • 2 el pistachepitten
  • 100 g roomkaas
  • 1 el honing
  • 4 kalkoenschnitzels à 125 g
  • 300 g katenspek

Extra nodig

  • plasticfolie
Traditioneel gevulde kalkoenfilet
Geef je waardering
228