Tosti Bolognese

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de winterpeen en bleekselderij in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Verhit een scheut olijfolie om in  te bakken in een pan en fruit de ui, knoflook, winterpeen en bleekselderij circa 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak al roerend tot het gehakt bijna gaar is. Voeg tomatenpuree toe, bak 2 minuten mee en roer de tomaten en de oregano erdoor. Kook circa 8 minuten tot de bolognesesaus lekker dik is.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd het boerenbrood in dikke plakken en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Rasp de gruyère.
  • Bestrooi de plakken brood met gruyère en gratineer in circa 8 minuten in de oven.
  • Breng de bolognesesaus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Meng de veldsla met een beetje olijfolie extra vierge.
  • Haal het brood uit de oven en schep op de helft een flinke lepel bolognesesaus. Leg er een boterham met de gegratineerde kant naar boven op.

Serveren

  • Leg de tosti’s op borden en leg er een toef veldsla bij.

Ingredienten

4
Personen

Tosti Bolognese

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 6 tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g half-om-half-gehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 boerenbrood
  • 100 g Gruyère
  • 75 g veldsla
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
5