- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de winterpeen en bleekselderij in kleine blokjes.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit een scheut olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui, knoflook, winterpeen en bleekselderij circa 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak al roerend tot het gehakt bijna gaar is. Voeg tomatenpuree toe, bak 2 minuten mee en roer de tomaten en de oregano erdoor. Kook circa 8 minuten tot de bolognesesaus lekker dik is.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd het boerenbrood in dikke plakken en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Rasp de gruyère.
- Bestrooi de plakken brood met gruyère en gratineer in circa 8 minuten in de oven.
- Breng de bolognesesaus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Meng de veldsla met een beetje olijfolie extra vierge.
- Haal het brood uit de oven en schep op de helft een flinke lepel bolognesesaus. Leg er een boterham met de gegratineerde kant naar boven op.
Serveren
- Leg de tosti’s op borden en leg er een toef veldsla bij.
Meld je aan en praat mee