De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tostades de pollo (mexico)

Een heerlijk Mexicaans gerecht van zelfgemaakte tortilla's gevuld met kip, bonen en avocadosalade. Dit gerecht wordt geserveerd met een pittige rode pepersalsa.

30 min kooktijd
Tostades de pollo (Mexico)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tortilla's
Meng de ingrediënten voor de tortilla’s. Maak kleine balletjes ter grootte van een walnoot en rol ze uit tot circa 20 centimeter doorsnee. Verhit een flinke laag olie in een pan en frituur de tortilla’s tot ze knapperig zijn.

Vulling
Kook de kipfilet in circa 15 minuten gaar en snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bonen tot al het vocht verdwenen is. (dit noemt men frijoles refritos). Snijd de helft van de ijsbergsla in dunne reepjes. Bewaar de andere helft onder een natte doek in de koelkast. Maak de avocado schoon en snijd in dunne reepjes. Pel en snijd de ui in dunne plakken. Snijd de tomaten in dunne plakken. Leg op elke tortilla bonen, sla, kip, ui, tomaat en avocado. Schep er een eetlepel crème fraîche op en verkruimel er wat feta erover.

Rode pepersalsa
Pel en snipper de ui en pel en plet de knoflook. Snijd de pepers in ringetjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook en pepers. Verwarm dit circa 5 minuten. Maal in de staafmixer of blender tot een gladde pasta.

Serveer de rode pepersalsa erop of erbij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker