Tostades de pollo (Mexico)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Tortilla's
Meng de ingrediënten voor de tortilla’s. Maak kleine balletjes ter grootte van een walnoot en rol ze uit tot circa 20 centimeter doorsnee. Verhit een flinke laag olie in een pan en frituur de tortilla’s tot ze knapperig zijn.

Vulling
Kook de kipfilet in circa 15 minuten gaar en snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bonen tot al het vocht verdwenen is. (dit noemt men frijoles refritos). Snijd de helft van de ijsbergsla in dunne reepjes. Bewaar de andere helft onder een natte doek in de koelkast. Maak de avocado schoon en snijd in dunne reepjes. Pel en snijd de ui in dunne plakken. Snijd de tomaten in dunne plakken. Leg op elke tortilla bonen, sla, kip, ui, tomaat en avocado. Schep er een eetlepel crème fraîche op en verkruimel er wat feta erover.

Rode pepersalsa
Pel en snipper de ui en pel en plet de knoflook. Snijd de pepers in ringetjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook en pepers. Verwarm dit circa 5 minuten. Maal in de staafmixer of blender tot een gladde pasta.

Serveer de rode pepersalsa erop of erbij.

Ingredienten

4
Personen

Tortilla's

  • 190 g masa harub
  • 1 tl zout
  • 150 ml water

Vulling

  • 200 g kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 g bruine bonen (pot)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 avocado's
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 100 ml crème fraîche
  • 100 g feta

Rode pepersalsa

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 rode pepers
  • 2 el olijfolie

Extra nodig

  • staafmixer
  • blender
Geef je waardering
0