Tortilla ovenschotel uit Mexico

22
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan water met de suiker aan de kook. Kook de maïskolven gaar in circa 20 minuten. Laat de maïskolven afkoelen en snijd de korrels van de kolf. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes en rode peper in dunne ringetjes. Rasp de kaas op een grove rasp.

Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een scheutje olie in een pan. Fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt gaar. Voeg de tomaten en rode peper toe en kook circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de rijst, maïs, paprika en bosui toe. Bak circa 5 minuten en zet het vuur uit.

Vet een quicheschaal in met olie. Leg er een tortilla in. Schep er een laagje gehaktmengsel op en strooi er kaas over. Herhaal deze 2 stappen nogmaals. Bak de tortillaschotel circa 20 minuten in de oven.

Ingredienten

4
Personen

Tortilla ovenschotel uit Mexico

  • 150 g volkorenrijst
  • 50 g suiker
  • 2 maïskolven
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 5 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 500 g oude kaas
  • zonnebloemolie
  • 350 g gehakt
  • 2 tortilla's van ca 23 cm

Extra nodig

  • quicheschaal van 29 cm doorsnede
  • grove rasp
Geef je waardering
22