De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tortilla ovenschotel uit mexico

60 min kooktijd
Tortilla ovenschotel uit Mexico

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan water met de suiker aan de kook. Kook de maïskolven gaar in circa 20 minuten. Laat de maïskolven afkoelen en snijd de korrels van de kolf. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes en rode peper in dunne ringetjes. Rasp de kaas op een grove rasp.

Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een scheutje olie in een pan. Fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt gaar. Voeg de tomaten en rode peper toe en kook circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de rijst, maïs, paprika en bosui toe. Bak circa 5 minuten en zet het vuur uit.

Vet een quicheschaal in met olie. Leg er een tortilla in. Schep er een laagje gehaktmengsel op en strooi er kaas over. Herhaal deze 2 stappen nogmaals. Bak de tortillaschotel circa 20 minuten in de oven.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker