De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tonno alla griglia con pomodoro (tonijnsteak met tomatensaus) & peperoni arrostiti (gevulde paprika)

20 min kooktijd
Tonno alla griglia con pomodoro (tonijnsteak met tomatensaus) & peperoni arrostiti (gevulde paprika)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Peperoni arrostiti
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Halveer de kerstomaten en de olijven. Pel en pers de knoflook en verdeel over de paprika’s. Vul de paprika’s met de tomaten, olijven, kappertjes en ansjovis. Breng op smaak met zout en peper. Bak de paprika’s in de oven in circa 15 minuten gaar en besprenkel met olie. Tonno alla griglia
Meng voor de marinade de olijfolie met oregano, zout en peper. Leg de tonijn in een ovenschaal en schenk de marinade erover. Marineer de tonijn circa 10 minuten.

Tomatensaus
Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de kroontjes van de tomaten, kruis ze aan de onderkant in en leg ze circa 10 seconden in het kokende water. Leg de tomaten 3-5 minuten in ijswater. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder zaadlijsten. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Hak de chilipeper en peterselie fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui, tomaat, knoflook, paprika, rode peper, peterselie, olijven en kerstomaten en laat de saus circa 10 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Tonijn
Verwarm de grillpan en gril de tonijnsteak 2 minuten aan elke kant.

Serveer
Snijd de citroen in parten. Serveer de tonijn met de tomatensaus en druppel wat citroensap over de tonijn. Haal de paprika’s uit de oven, sprenkel er olijfolie over en garneer met basilicum. Serveer er een partje citroen bij en een lekker boerenbrood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker