Komkommersalade
Maak komkommerparels door met een parelboor 12 rondjes uit de komkommer te boren. Verwijder de zaadlijsten uit de rest van de komkommer en schaaf het vruchtvlees in dunne slierten op de Chinese mandoline. Meng de komkommerslierten met de wakame.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de ijsbergsla ragfijn. Meng dit alles met de komkommer en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
Garnituur
Verhit de olie tot 160 ºC. Maak lotuschipjes door de lotuswortel te schillen. Schaaf vervolgens met de Chinese mandoline in dunne plakken. Frituur de wortel in circa 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout. Frituur de rijstmie tot de mie bros en wit is en laat uitlekken op keukenpapier.
Tonijnbonbons
Snijd de tonijn in dunne plakken. Leg de plakken, in een cirkel van circa 10 centimeter doorsnede, tussen 2 vellen plasticfolie. Plet de tonijn licht met een deegroller of pan. Verwijder de bovenste laag plasticfolie. Leg de tonijn met de onderste laag folie in een theekopje en vul met de komkommersalade. Vouw het plasticfolie met tonijn dicht, zodat de komkommersalade ‘ingepakt’ wordt. Haal de bonbon uit de theekop en verwijder voorzichtig het plastic.
Serveren
Leg de bonbon op een bord. Verdeel een klein beetje gefrituurde rijstmie op de bonbon. Leg daarbij lotuschipjes en komkommerparels. Meng de olijfolie met de ketjap en sprenkel rondom de bonbon.
Heerlijke tonijnbonbons gevuld met een frisse komkommersalade!
0 reacties