Tongschartartelettes

26
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Tijgergarnalen
Draai de kop van de tijgergarnalen, verwijder de ogen en pel de staarten. Bewaar de koppen en schalen voor de paprikasaus. Halveer de staarten overlangs en verwijder het darmkanaal. Bewaar de garnalen afgedekt met plasticfolie in de koelkast.

Paprikasaus
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verpak de paprika’s in aluminiumfolie en pof ze in circa 45 minuten gaar in de oven. Laat ze afkoelen in de folie. Verwijder daarna het vel en de zaadjes. Pel en snijd de sjalot en knoflook in plakjes. Verwarm olijfolie in een sauspan en bak hierin de koppen en schalen van de gamba’s circa 3 minuten. Voeg de sjalot en knoflook toe. Voeg de saffraan toe en verwarm circa 2 minuten mee. Schenk er bouillon bij, breng aan de kook en laat 8-10 minuten zachtjes koken. Zeef de saus boven een schone pan. Voeg de gepofte paprika toe. Pureer de saus met de staafmixer of in de blender. Breng eventueel op smaak met een beetje zeezout.

Tongscharfilets stomen
Breng de visbouillon aan de kook in een pan waar het stoommandje op past. Bestrijk de ringvormen aan de binnenzijde met olijfolie. Vouw de tongscharfilets met graatzijde aan de binnenkant in de ringvorm. Zet de ringvormen met de tongscharfilets in het stoommandje, sluit af met de deksel en zet op de pan met visbouillon. Draai het vuur laag. Laat de vis 5-6 minuten stomen tot ze net niet meer glazig is.

Venkel en spinazie
Snijd de toppen van de venkel. Snijd de venkel over de breedte in plakken van 2-3 millimeter dik. Blancheer ze 10 seconden in gezouten kokend water, giet door een zeef, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en roerbak de spinazie tot het geslonken is. Voeg halverwege de venkel toe. Laat uitlekken op een zeef en breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.

Tijgergarnalen bakken
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de tijgergarnalen op middelhoog vuur 2-3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verwarm de saus, voeg in een klein straaltje de fruitige olijfolie toe en klop schuimig met de staafmixer. Haal de steker van de tongscharfilets. Zet de tartelettes op een grote schaal, vul ze met spinazie en tijgergarnalen en lepel er schuimige paprikasaus over.

Ingredienten

4
Personen

Tongschar

  • 18 grote tijgergarnalen, diepvries met schaal en kop
  • 12 verse tongscharfilets zonder vel
  • 200 ml visbouillon
  • 1 venkel
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g spinazie

Paprikasaus

  • 2 oranje paprika's
  • 1 banaansjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 draadjes saffraan
  • 500 ml visbouillon
  • 60 ml fruitige olijfolie

Extra nodig

  • plasticfolie
  • aluminiumfolie
  • 4 rvs ringvormen van circa 6 tot 8 cm doorsnede
  • 1 grote stoommand met passende brede pan
Geef je waardering
26