De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tongfilets in appelcidersaus met pappardelle en groenten

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Snijd de courgette in stukjes. Pel en snipper de knoflook en sjalotten fijn. Snijd de dragon en bieslook fijn. Houd de helft van de bieslook achter. Haal de harde steeltjes van de zeekraal en lamsoor.

30 min kooktijd
Tongfilets in appelcidersaus met pappardelle en groenten

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Snijd de courgette in stukjes. Pel en snipper de knoflook en sjalotten fijn. Snijd de dragon en bieslook fijn. Houd de helft van de bieslook achter. Haal de harde steeltjes van de zeekraal en lamsoor.

Tong
Bestrooi de tongfilets lichtjes met zout en peper. Verhit de boter in twee koekenpannen en bak de tongfilets rondom lichtbruin. Blus af met de cider en laat 1 minuut doorkoken. Schep de vissen uit de pan. Houd ze warm onder aluminiumfolie of onder een bord. Voeg voor de saus de mosterd, crème fraîche, cider, dragon en helft van de bieslook aan de pan toe en laat een paar minuutjes inkoken.

Pappardelle
Kook intussen de pappardelle in het kokende water al dente. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de sjalotten en knoflook even aan. Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze beetgaar. Voeg vervolgens de zeekraal en lamsoor toe en bak een minuutje mee. Giet de pappardelle af en meng het met de groenten. Breng op smaak met peper.

Serveren
Schep de pasta op een grote schaal of verdeel het over vier borden. Leg de tongfilets erop en lepel de saus erover. Snijd de citroenen in partjes. Bestrooi het gerecht met de overige bieslook en geef er partjes citroen bij.

In de zomer eet je het liefst buiten. En wat eet je dan? Juist; salades en lekkers van de barbecue. Vanaf Texel beleef je het echt Hollandse zomergevoel samen met onze chefs. Met het prachtige Texel als locatie laten de chefs niet alleen mooie delen van het eiland zien, maar natuurlijk vooral lekkere gerechten. En leuker nog: hoe jij ze zelf in je tuin, op het balkon, in het park of op het strand kan maken!

De zomer smaakte nog nooit zó lekker. Proef het zelf!

Zon, Salade & BBQ

De chefs laten in elke aflevering hun favoriet aan je zien én ze nemen je mee op pad. Zo gaan Mounir en Angélique wadlopen, Miljuschka en Giovanni asperges steken, Estée en Hugo garnalen vissen en gaan Danny en Roberta op bezoek bij een schapen- en lammetjesboer.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker