De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tomato tonnato

De vitello tonnato is een echte klassieker. Zoals de naam verklapt maak je deze variant met tomaten in plaats van kalfsvlees. Lekker fris! 

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
tomato tonnato

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Tijdens de zomermaanden en al helemaal in het zuiden van Europa zijn de tomaten op hun allerlekkerst. Meer dan een goede reden om er de tomato tonnato van te maken."

Bereidingswijze

Tomato tonnato

  1. Snijd met een scherp mes de tomaten in dunne plakken. Breng ze op smaak met zout en houd even apart.

  2. Mix de tonijn, ansjovis, kappertjes, citroensap, mayonaise en yoghurt fijn met de staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verdeel de tomatenplakken op een mooi bord en schep de tonijnsaus in het midden. Maak af met extra kappertjes en cress.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.