Breng in een pan de passata, het water en het bouillonblokje aan de kook. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een brede pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Strooi de risottorijst erbij en bak de rijst in circa 2 minuten glazig. Voeg de tomatenpuree toe en laat circa 1 minuut bakken. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut pruttelen. Schenk nu beetje bij beetje de passata erbij tot de rijst gaar is. Dit duurt circa 20 minuten. Roer regelmatig door. Snijd de tomaten in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Verbrokkel de geitenkaas. Roer de tomaten en de geitenkaas door de risotto en breng op smaak met een beetje zout en peper. Pluk en hak de peterselie. Strooi de peterselie over de risotto.
Tip: Houd je niet van geitenkaas? Gebruik dan verse roomkaas.
Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.
0 reacties