De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tomatenrisotto

Een heerlijk eenvoudig risottogerecht met tomaat en geitenkaas. Ook geschikt voor vegetariërs!

30 min kooktijd
Tomatenrisotto

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng in een pan de passata, het water en het bouillonblokje aan de kook. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een brede pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Strooi de risottorijst erbij en bak de rijst in circa 2 minuten glazig. Voeg de tomatenpuree toe en laat circa 1 minuut bakken. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut pruttelen. Schenk nu beetje bij beetje de passata erbij tot de rijst gaar is. Dit duurt circa 20 minuten. Roer regelmatig door. Snijd de tomaten in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Verbrokkel de geitenkaas. Roer de tomaten en de geitenkaas door de risotto en breng op smaak met een beetje zout en peper. Pluk en hak de peterselie. Strooi de peterselie over de risotto.

Tip: Houd je niet van geitenkaas? Gebruik dan verse roomkaas. 

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker