Tomatenbrood met geroosterd groentepalet

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Geroosterd groentepalet

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in ringen.
  • Snijd de courgette en de tomaten in dunne plakken.
  • Leg de paprika’s, courgette en de tomaten in rijen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Ris de rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Strooi de rozemarijn over de groente, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
  • Strooi de Parmezaanse kaas erover en bak de groente in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

 

Tomatenbrood

  • Snijd de ciabatta in plakken.
  • Leg de plakken op het ovenrooster en bak de plakken in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Pel de knoflook en wrijf de knoflook over het brood.
  • Halveer de tomaten.
  • Besprenkel het brood met een scheutje olie en wrijf het brood royaal in met de tomaten. Beleg het brood met de plakjes parmaham.

 

Serveren

  • Verdeel de geroosterde groente over borden. Serveer met het tomatenbrood.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterd groentepalet

  • 1 oranje paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 4 pomodori tomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie om in te bakken
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas

Tomatenbrood

  • 1 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 pomodori tomaten
  • 150 g parmaham

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
1