Tom yam kung met groene asperges uit Thailand

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
Nam prik pao (chilipasta)
Pel en halveer de knoflook. Pel en snijd de sjalotjes in vieren. Snijd de pepers in grove stukken. Pureer de knoflook, sjalotjes en de pepers grof in het staafmixerbakje. Verhit een scheutje olie in een wok en fruit het pepermengsel en de garnalenpasta circa 1 minuut. Voeg de palmsuiker, tamarindepasta en de vissaus toe. Schenk er zoveel water bij tot de chilipasta schenkbaar is. Bewaar de chilipasta in een gesteriliseerde afsluitbare pot. Je kunt de chilipasta circa 3 weken in de koelkast bewaren.

Tom Yam Kung

Breng de bouillon aan de kook. Snijd het citroengras in drie stukken. Pel en halveer de sjalot. Halveer de paddenstoelen. Snijd de harde onderkantjes van de groene asperges en snijd de asperges in drie gelijke stukken. Hak de rode pepers fijn. Snijd de koriander fijn. Voeg alle gesneden ingrediënten, blaadjes kafir lime, en de gambastaartjes toe aan de bouillon. Laat de soep circa 4 minuten koken. Kook niet te lang anders worden de asperges bruin. Breng de soep op smaak met Nam prik poa, suiker, vissaus en koffiemelk. Snijd de limoen in plakjes.

Serveren
Leg de groente in een soepkom en schenk de bouillon eroverheen. Serveer met plakjes limoen en garneer met koriander. Serveer de nam prik pao apart zodat iedereen zijn eigen tom yam kung op smaak kan brengen.

Ingredienten

4
Personen

Nam prik pao

  • 10 teentjes knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 6 rawit pepers
  • zonnebloemolie
  • 2 el Thaise garnalenpasta (ka pi)
  • 100 g Thaise palmsuiker
  • 2 el tamarindepasta
  • 1 el vissaus

Tom Yang Kung

  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 1 sjalot
  • 150 g rijst-stro-paddenstoelen
  • 0.5 bos groene asperges
  • 2 rode pepers
  • 1 bos Thaise koriander
  • 3 blaadjes limoenblad (kafir lime)
  • 250 g schone gambastaartjes
  • 1 limoen
  • 1 el suiker
  • 1 el vissaus
  • 1 scheut koffiemelk

Extra nodig

  • staafmixer met bakje
  • wok
Geef je waardering
0