Groente
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Leg de puntpaprika’s op 4 grote stukken aluminiumfolie. Leg op iedere paprika een teentje knoflook in de schil en een takje cherrytomaatjes. Houd de overgebleven knoflook apart. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Vouw de pakketjes dicht en verwarm circa 20 minuten in de oven.
- Haal de paprika’s, tomaatjes en knoflook uit de aluminiumfolie en bewaar het kookvocht.
- Pluk de basilicum.
Tofuspiesjes
- Snijd de tofu in gelijke blokjes.
- Ris twee derde van elk takje van de rozemarijn. Houd de naaldjes apart. Rijg de tofu aan de rozemarijntakjes.
- Verwarm de grillpan voor.
- Bestrijk de spiesjes tofu met olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Gril de spiesjes om en om in circa 4 minuten. Bewaar de spiesjes op een bord.
- Snijd de pistoletjes in schuine plakken en gril kort om en om in de grillpan van de tofuspiesjes.
Rozemarijn-citroenolie
- Verwarm op laag vuur in een steelpan een scheut olijfolie extra vierge.
- Pel en snijd de resterende knoflook fijn en voeg toe aan de olie.
- Hak de achtergehouden naaldjes rozemarijn fijn en voeg toe.
- Rasp de schil van een citroen boven de pan.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet het vuur uit en laat de olie circa 5 minuten trekken.
Serveren
- Leg de tofuspiesje op de groente. Leg het brood ernaast. Besprenkel het gerecht met het achtergehouden kookvocht en de rozemarijn-citroenolie. Garneer met de basilicumblaadjes.
Meld je aan en praat mee