Tofink met aardappel-knolselderijstamppot

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappel-knolselderijstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Schil en snijd de knolselderij in dezelfde grootte als de aardappels. Kook de aardappels en knolselderij in circa 20 minuten gaar.
  • Giet af en stoom droog.

Tofink

  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Snijd de tofu in reepjes.
  • Leg 2 plakjes spek dakpansgewijs uit op het aanrecht, Verdeel de reepjes paprika en reepjes tofu over de plakjes spek en rol op. Herhaal tot het spek op is.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofinken in circa 8 minuten op middelmatig vuur rondom goudbruin en krokant.

Aardappel-knolselderijstamppot met spinazie

  • Snijd de spinazie fijn.
  • Stamp de aardappels en knolselderij fijn met een pureestamper.
  • Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met mosterd, azijn, een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Tofink met aardappel-knolselderijstamppot

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 knolselderij
  • 1 rode paprika
  • 250 g tofu
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g spinazie
  • 40 ml witte wijnazijn
  • 2 el mosterd

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
2