Toffee-perentaart

0
Makkelijk

Bereidingswijze

50 minuten kooktijd
170 minuten totale tijd

Dulce de leche
Breng een pan met water aan de kook. Zet het dichte blikje gecondenseerde melk in het water tot het onderstaat en laat op laag vuur circa 2 uur koken. Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg eventueel extra water toe. Maak het blikje niet direct open, maar laat circa 5 minuten afkoelen.

Walnotenspijs
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de walnoten circa 12 minuten. Laat de walnoten een klein beetje afkoelen en maal ze fijn met de suiker. Voeg het eiwit toe en kneed tot een smeuïg spijs.

Toffee-perentaart
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter en bestrijk de vellen filodeeg ermee. Vet de taartvorm in en bekleed met de vellen filodeeg, laat de vellen ook over de rand hangen. Verdeel de walnotenspijs over de bodem. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in dunne plakjes. Giet de dulce de leche in de taartvorm en verdeel de peren er trapsgewijs over. Vouw de overhangende vellen filodeeg terug en bestrijk met gesmolten boter. Bestrooi met rietsuiker en geschaafde amandelen. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin en krokant. Bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.

Perensaus
Breng het perensap met de slagroom aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker los en schenk het perensap erover. Meng goed door en schenk terug in de pan. Gaar de saus zonder te koken. Serveer de perensaus warm of koud bij de taart.

Ingredienten

1
Porties

Walnotenspijs

  • 130 g walnoten
  • 130 g suiker
  • 1 eiwit

Toffee-perentaart

  • 100 g boter
  • 8 vellen filodeeg
  • 2 peren
  • 2 el rietsuiker
  • 25 g geschaafde amandelen

Perensaus

  • 200 ml perensap
  • 100 ml slagroom
  • 3 eidooiers
  • 25 g suiker

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • stenen taartvorm
  • poedersuiker om te stuiven

Dulce de leche

  • 1 blikje gecondenseerde melk
Geef je waardering
0