De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Toffee-perentaart

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Toffee-perentaart

Bereidingswijze

Dulce de leche
Breng een pan met water aan de kook. Zet het dichte blikje gecondenseerde melk in het water tot het onderstaat en laat op laag vuur circa 2 uur koken. Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg eventueel extra water toe. Maak het blikje niet direct open, maar laat circa 5 minuten afkoelen.

Walnotenspijs
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de walnoten circa 12 minuten. Laat de walnoten een klein beetje afkoelen en maal ze fijn met de suiker. Voeg het eiwit toe en kneed tot een smeuïg spijs.

Toffee-perentaart
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter en bestrijk de vellen filodeeg ermee. Vet de taartvorm in en bekleed met de vellen filodeeg, laat de vellen ook over de rand hangen. Verdeel de walnotenspijs over de bodem. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in dunne plakjes. Giet de dulce de leche in de taartvorm en verdeel de peren er trapsgewijs over. Vouw de overhangende vellen filodeeg terug en bestrijk met gesmolten boter. Bestrooi met rietsuiker en geschaafde amandelen. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin en krokant. Bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.

Perensaus
Breng het perensap met de slagroom aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker los en schenk het perensap erover. Meng goed door en schenk terug in de pan. Gaar de saus zonder te koken. Serveer de perensaus warm of koud bij de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.