De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tjoloh Tjoloh van Oma Betty

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tjoloh Tjoloh van Oma Betty

Bereidingswijze

Makreel
Was de makrelen. Gebruik hiervoor eventueel asem water. Meng hiervoor de asem tamarinde met water en wrijf de makrelen ermee in. Vul de makrelen met de kemangiblaadjes. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering. Vul elke makreel met een halve lombok. Bestrooi de makreel met zout en masseer het in de vis. Leg de makrelen op een bananenblad in een stoommandje en stoom ze circa 20 minuten op circa 80℃ tot 90℃.

Tjoloh tjoloh
Pel en snipper de rode ui fijn. Snijd de lomboks voor de helft in ringetjes en snijd de andere helft fijn. Meng de ketjap, rode ui en rode peper in een kom. Voeg het limoensap en de sambal badjak toe. Snipper de kemangiblaadjes en voeg toe en meng goed door elkaar.

Serveren
Serveer de vis met witte rijst op een bord en giet de saus erover. Garneer met fijngesneden rode lomboks en kemangiblaadjes.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.