Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Tjap Tjoy met gegrilde zalm

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 wortel
  • 1 groene paprika
  • 1 rode puntpaprika
  • 0.5 komkommer
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 el suiker
  • 2 el sojasaus
  • 350 ml kippenbouillon
  • 400 g zalm

Extra nodig

  • grill of grillpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Kook de rijst volgens de bereidingswijze van de verpakking. Schil en snijd de wortel in reepjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de komkommer en courgette in dunne reepjes. Pel de ui, snijd in vieren en vervolgens in dunne plakken. Pel en hak de knoflook.

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paprika’s, knoflook en ui. Voeg de wortel, komkommer en courgette toe. Roer goed door en voeg de suiker, sojasaus en bouillon toe. Laat op laag vuur 3 minuten doorkoken en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de grillpan voor. Trancheer de zalm in dunne plakken. Bestrijk de zalm met olie en gril de zalm 1 minuut aan maar 1 kant.

Verdeel de zalm over de Tjap Tjoy en serveer met de rijst.

Geef je waardering

35
Tjap tjoy met gegrilde zalm