Piedeeg
Kneed de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en het zout tot een soepel deeg en laat het deeg, ingepakt in plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de aardappels in stukjes en kook ze gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen op een doek. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een pan en bak de gekookte aardappel krokant en goudbruin. Voeg de uienringen en de spekblokjes toe en bak circa 4 minuten mee. Pluk en hak de peterselie en meng door de aardappels. Breng op smaak met zout en peper. Laat de vulling in de pan afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rol het deeg uit. Leg het deeg over de vulling en druk tegen de binnenste rand van de pan aan. Snijd het overige deeg weg, kneed bij elkaar en rol tot een slang. Meng de eidooier met de room en bestrijk de taart met het eidooiermengsel. Leg de deegslang in het midden in een cirkel met een doorsnede van circa 10 centimeter en druk goed aan. Bestrijk ook de slang met het eidooiermengsel. Bestrooi met maanzaad. Bak de taart 10 minuten in de oven. Breek een ei in de deegcirkel. Bak de taart nog circa 7 minuten in de oven tot de taart goudbruin en gaar is.
Zuurkoolsalade
Schil en rasp de appel en meng met de zuurkool, crème fraîche en de krenten. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties