De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tilburgse nieuwjaarskoek

Het deeg voor deze typisch Tilburgse specialiteit is het lekkerst als het een aantal maanden goed op smaak heeft kunnen komen. Kun je net als wij niet wachten? Met dit recept van bakker Robert bak je ze altíjd lekker!

30 min voorbereidingstijd
1440 min kooktijd
Nieuwjaarskoek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Het deeg voor deze typisch Tilburgse specialiteit is het lekkerst als het een aantal maanden goed op smaak heeft kunnen komen. Kun je net als wij niet wachten? Met dit recept van bakker Robert bak je ze altíjd lekker!

Bereidingswijze

Speculaaskruiden
Meng alle ingrediënten tot poeder in een koffiemolen.

Nieuwjaarskoeken

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Breng de honing aan de kook. Meng met een mixer het bloemmengsel, suiker, zonnebloemolie en de honing met elkaar in circa 5 minuten tot een egaal beslag. Laat dit beslag zo lang mogelijk rusten, minimaal 24 uur tot maximaal 3 maanden.

Stap 2:
Verdeel het beslag in twee ovalen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de Nieuwjaarskoeken in de oven in circa 30 minuten gaar. Laat daarna volledig afkoelen.

Glazuur
Roer het eiwit met de poedersuiker tot een spuitbaar glazuur. Schep het glazuur in een cornetje. Spuit met het glazuur jouw Nieuwjaarswens op de koek.

Tip van bakker Robert van Nunen:
Als je geen rauw eiwit wil gebruiken voor je glazuur gebruik dan water. Met eiwit wordt het glazuur wel sneller hard en krijgt het een mooiere kleur.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker