Tikka masala quiche

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, eieren en het zout. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee. Snijd het overige deeg van de rand en bewaar dit. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Vulling
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom de rijst droog en laat de rijst afkoelen. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Snijd de kip in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan bak de kip in circa 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, kummel en garam masala toe en bak circa 3 minuten mee. Pluk en hak de koriander. Meng de eieren, crème fraiche en de koriander.

Bestrooi de bodem van het deeg met de rijst en verdeel de kipvulling erover. Schenk het eimengsel over de kipvulling en bak de quiche in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.

Wortelsalade
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel in circa 15 minuten goudbruin. Schil de winterpenen en snijd in blokjes. Breng het sinaasappelsap met de kummel aan de kook en kook hierin de wortelblokjes in circa 4 minuten beetgaar. Laat uitlekken en meng de wortelblokjes met de yoghurt. Bestrooi de salade met het amandelschaafsel en eventueel wat koriander en besprenkel met een scheutje olijfolie. Serveer de salade bij de quiche.

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 300 g bloem
  • 150 g roomboter
  • 2 eieren
  • mespuntje zout

Vulling

  • 70 g zilvervliesrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 500 g kipfilet
  • 150 g kippendij
  • olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl gemalen kummel
  • 1 el garam masala
  • 8 eieren
  • 1 bos koriander
  • 400 g crème fraîche

Wortelsalade

  • 50 g amandelschaafsel
  • 2 winterpenen
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 1 tl kummel
  • 2 el Griekse yoghurt
  • olijfolie

Extra nodig

  • plasticfolie
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • Springvorm 25 cm doorsnede
Geef je waardering
6