Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, eieren en het zout.
Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het
deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de
koelkast. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Rol het deeg uit en
bekleed de springvorm ermee. Snijd het overige deeg van de rand en bewaar dit.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Vulling
Kook
de zilvervliesrijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom de
rijst droog en laat de rijst afkoelen. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Pel en
hak de knoflook. Pel en snipper de ui.
Snijd de kip in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan bak de kip
in circa 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, kummel
en garam masala toe en bak circa 3 minuten mee. Pluk en hak de koriander. Meng
de eieren, crème fraiche en de koriander.
Bestrooi de bodem van het deeg met de rijst en verdeel de kipvulling erover. Schenk het eimengsel over de kipvulling en bak de quiche in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.
Wortelsalade
Verwarm
de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel in circa 15 minuten
goudbruin. Schil de winterpenen en snijd in blokjes. Breng het sinaasappelsap met
de kummel aan de kook en kook hierin de wortelblokjes in circa 4 minuten
beetgaar. Laat uitlekken en meng de wortelblokjes met de yoghurt. Bestrooi de
salade met het amandelschaafsel en eventueel wat koriander en besprenkel met
een scheutje olijfolie. Serveer de salade bij de quiche.
0 reacties