De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tielse kontekloppers

Wel de rozijnen circa 15 minuten in de brandewijn en giet ze af. Meng boter, basterdsuiker, bloem en de rozijnen door elkaar. Bestuif het aanrecht met bloem en leg er 5 plakjes bladerdeeg op. Verdeel de vulling erover maar houd de randen vrij.

60 min kooktijd
Tielse Kontekloppers

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Wel de rozijnen circa 15 minuten in de brandewijn en giet ze af. Meng boter, basterdsuiker, bloem en de rozijnen door elkaar. Bestuif het aanrecht met bloem en leg er 5 plakjes bladerdeeg op. Verdeel de vulling erover maar houd de randen vrij. Kluts het ei, bestrijk de randen met ei en leg de plakjes bladerdeeg erop. Druk de randen goed aan en steek ze uit met de ronde steker. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de suiker met het kaneelpoeder. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met ei. Bestrooi met kaneelsuiker en bak de Tielse kontekloppers in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker