Thiéboudienne

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Bereiding

Maal 3 teentjes knoflook, peterselie, zout, peper en de chili in een vijzel. Maak 3 of 4 ondiepe sneden in de vis en doe hier het mengsel van gemalen ingrediënten in, zodat het goed kan marineren.

Verhit de olie in een pan. Fruit de gesneden ui, voeg hier de tomatenpuree en het zout aan toe, verdun met 2 eetlepels water. Voeg dan de garnalenpasta toe. Laat dit 2 minuten pruttelen. Voeg de vis toe en laat dit ongeveer 5 minuten in de saus koken.

Snijd ondertussen alle groenten in medium grote blokjes. Voeg deze toe aan de vis en giet er 1,5 liter bij. Laat dit 60 minuten op het vuur staan.

Kook of stoom in de tussentijd de rijst.

Als de groenten gaar zijn, haal ze dan uit de pan, evenals de vis. Voeg nog wat knoflook en peper toe aan de saus en laat heel kort meekoken. Giet de gekookte rijst af.

Serveren

Serveer de rijst, vis en de groenten apart op het bord en giet de saus over de vis en groenten.

 

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g rijst
  • 1 kg schoongemaakte vis (kabeljauw of dorade)
  • 100 g witte kool
  • 100 g wortel
  • 100 g cassave
  • 100 g aubergine
  • 1 grote ui
  • 3 stuks lente ui
  • 100 g okra
  • 8 el arachide-olie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 citroenen
  • 1 handje verse peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 kruidnagels
  • zout en peper naar smaak
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 el trassi (garnalenpasta)
  • 1,5 l water

Geef je waardering
0